Hanne Engermann
Grunderupvej 4
Kongsted
4683  Rønnede
Tlf: 56711787
Mail: mega-mco@mail.dk

Her bor vi så

og her finder du osklik for stort kort

     

Du er landet hos et ældre opdræt af verdens største tamkat.
Jeg ønsker dig en hyggelig tur rundt på siden !

Mit opdræt, som så småt startede i slutningen af 1987, har altid været baseret på stor kærlighed, omsorg og respekt for den enkelte kat, men også for racen som helhed. Når jeg lejlighedsvis har killinger til salg, sælges de derfor altid med stamtavle.

Som killingekøber har man naturligvis bestemte ønsker og forventninger til sit kommende familiemedlem, og som opdrætter har jeg det tilsvarende med hensyn til en killings nye familie, hvad enten killingen sælges til avl eller "hygge". Så tag mig det ikke ilde op, hvis du oplever at blive stillet mange, til tider nærgående spørgsmål om både dig, dit hjem og din familie. Det skyldes kun ansvarsfølelse "den rigtige kat til den rigtige familie" ..... og så er det jo en af mine "børn", der skal rejse hjemmefra.

Killingerne sælges med kontrakt, som sikrer både dem og den nye ejer, og på afhentningsdagen er de selvfølgelig fri for både orm og lopper samt vaccineret med dyrlægens skriftlige udtalelse om deres helbredstilstand. Forældrekattene er testede for PKD og HCM. (Se resultaterne ved at sætte cursoren på sølvhjertet ud for den enkelte kat). Pasningsvejledning med gode råd, lidt legetøj, FIFe-stambog samt livslang support er ligeledes en selvfølge.

Læs lige resten, før du går videre:Hvorfor skal en "hyggekat" også have en stamtavle?

At en killing sælges som "hyggekat" er ikke ensbetydende med, at den ikke er sund eller racetypisk;
Den har måske blot en lille skønhedsfejl, der i sig selv er ganske harmløs, men nok til, at katten ikke er egnet til avl. Og endelig begrænser de fleste opdrættere med respekt for sig selv og racen salget af killinger til videre avl.

Det er meget vigtigt for en opdrætter at kende baggrunden både på godt og ondt på sine avlsdyr for så optimalt som muligt at kunne avle sunde og racetypiske dyr. Også for at kunne beregne graden af indavl ved parringer er en stamtavle et uvurderligt redskab for ikke at avle "med bind for øjnene".
Alle katte er hver især helt unikke og fortjener at blive holdt af, men skal du have en Maine Coon, så få stamtavlen med; den er din eneste garanti for en ægte racekat. "Blandingskillinger" er bedårende, men Maine Coon racen skal bevares, ikke udtyndes. Det samme gælder den gamle danske landkat. Den er efterhånden svær at finde.

En stamtavle koster kun 175 kr., så det er ikke den, der giver prisforskellen på en killing med stamtavle og en uden. Der er store udgifter forbundet med et seriøst opdræt. Køb af nye avlsdyr og parringer med andre hankatte for at skabe genetisk fornyelse, optimal forplejning, slidtage på hjemmet, udgifter til dyrlæge for bl.a. vaccinationer, sundhedscheck og test af avlsdyr for kendte, arvelige sygdomme er noget, de fleste killingekøbere ikke tænker over.
Som registreret opdrætter i Felis Danica lægger man stamnavn til sine killinger, hvilket i sig selv forpligter, og det er et krav, at stambogsførte killinger kun må sælges vaccinerede og med en kontrakt, der som minimum opfylder Købeloven.
De penge, der i første omgang er sparet ved at købe en killing uden stamtavle, kan man risikere meget hurtigt at komme af med igen til dyrlægeregninger, når man står med en skrantende kat, man selvfølgelig holder af.

  
Bliver racekatte lettere syge end andre katte?

Det er en myte; Faktisk påstår dyrlæger i dag det modsatte.

Intet levende væsen får garanti på et evigt liv uden sygdom i vuggegave - heller ikke en racekat, men både forplejning og omsorg for racekatte og deres killinger er normalt væsentligt bedre end det, størsteparten af andre katte og deres killinger desværre må nøjes med. Sunde forældre og god opvækst er alfa og omega for, at afkommet får et godt fundament, men dette skal selvfølgelig vedligeholdes. Hvis en racekillings baggrund og opvækstbetingelser har været så dårlige, at den er præget af det, svier det til dens opdrætter i sidste ende.
Det at alment kendt, at en for høj grad af indavl medfører både nedsat fertilitet og et dårligt immunforsvar, som igen er ensbetydende med øget modtagelighed for sygdomme og infektioner. Zoologiske haver i Europa har af samme årsag i mange år haft et tæt samarbejde og fælles avlsprogram for at undgå problemet, lige som den ansvarsbevidste opdrætter i dag er meget kritisk ved udvælgelse af avlsdyr til en parring.
Kender man ikke baggrunden for sine avlsdyr, parrer man ukritisk, eller lever dyrene under så trange forhold, at der ikke levnes dem mulighed for at kunne bevæge sig frit, bliver resultatet også derefter: svage, skrantende afkom.

Årsagen til myten ligger nok i, at folk gennemgående er hurtigere til at søge dyrlæge med en dyr racekat end med en billigere eller gratis kat, beklageligt nok!

Under alle omstændigheder:
Se dig godt for
Køb aldrig en killing et sted, hvor du ikke selv ville være kat

 
Overvej købet grundigt forinden
En killing er et levende væsen og ikke blot et stykke nyt inventar

Endnu en gang: God rundtur !


back

Gengivelse af siden eller dele deraf
kun efter tilladelse og kildeangivelse